Vélemények

Eszter olyan veszteségem feldolgozásán kísért végig, ami sokkal erősebben hatott rám, mint sem azt a folyamat elején hittem. Már az első alkalomtól kezdve éreztem, hogy mélyen megért és támogató módon együtt érez velem, „lát engem”. A folyamat során felmerülő „előre nem várt” fordulatokra is úgy reagált, hogy végig éreztem, hogy szükség esetén támaszkodhatom rá. Magam is segítő foglalkozású révén van rálátásom arra, hogy mennyire vegyesek az ezen a területen működő szakemberek kvalitásai. Esztert kifejezetten magas kvalitásúnak érzékeltem, így jó szívvel ajánlom.

Ferenc

Gyászfeldolgozás Módszer® Egyéni Program résztvevő

A Gyászfeldolgozás Módszer® egyéni programja lehetőséget adott, hogy őszintén elmondjam az érzéseimet, kételyeimet, és megélhessem a fájdalmamat. Rávilágított nagyon sok dologra, amiről szinte sosem beszélünk, beszélhetünk. Kénytelen voltam időt szakítani magamra, az elveszített gyerekemre, a gyászomra, és ezt az időt a családom is tiszteletben tartotta.

A hét alkalom végére sikerült a folyamatos sírás állapotából kikerülnöm, most már tudok a családom többi tagjával is értelmesen kommunikálni. Eljutottam oda, hogy tudom folytatni az életemet, és tudok beszélni az emberekkel. A hét alkalmas gyászfeldolgozási folyamat során rájöttem, hogy minden gyász más, ahogy mások az emberek is. A sémák nem segítenek, inkább ártanak.

Eszterrel személy szerint nagyon jó volt együtt dolgozni a gyászfeldolgozás módszer egyéni programjának keretein belül. Finoman és őszinte együttérzéssel beszélgetett velem. Soha nem tolakodóan viselkedett, inkább megnyugtatólag, tele megértéssel. Betartatta velem a módszer szabályait, amelyeket nem is volt könnyű követni.

Amikor elkezdtem a gyászfeldolgozást, az a félelem volt bennem, hogy elfelejtem a fiamat, elvesznek majd az emlékeim. Lehet, hogy másokat is ilyesmi tart vissza a segítség kérésétől – nekik írom ezt a kiegészítést. Ez a gyászfeldolgozás olyan intenzív erős koncentrálást és szerteágazó odafigyelést igényelt, hogy még közelebb kerültem a gyerekemhez. Az életem és az ő életének a kapcsolatai sok dolgot más megvilágításba helyeztek. Tisztábban látok. A fájdalom, a gyász, a hiányérzet nem múlt el, soha nem is fog talán, mégis erőt kaptam a további élethez, és talán ebből jut a családom többi tagjának is, mert nekik is szeretnék segíteni. Hiszen ami történt, az mindnyájunkkal történt.

Magda

Gyászfeldolgozás Módszer® Egyéni Program résztvevő

Édesapám halála után nagyon rövid idővel kezdtem el a gyászfeldolgozást Eszterrel, és rengeteget jelentett ez az időben kapott lelki segítség. Eszter nagyon empatikusan és minden figyelmével jelen volt, biztonságban éreztem magam mellette és megengedhettem magamnak bármilyen érzést, ami felbukkant. Utólag különösen érzem, hogy mekkora jelentősége volt ennek az időszaknak és a folyamatnak, hogy minden a helyére kerüljön bennem, és hogy a következő hónapokban már felkészülten és kiegyensúlyozottabban, de meg tudjam élni a gyász természetes fázisait. Köszönöm Eszternek a segítséget, és jó szívvel ajánlom őt bármilyen veszteség feldolgozása esetén.

Barbara

Gyászfeldolgozás Módszer® Egyéni Program résztvevő

Elkeseredetten, reményt vesztetten mentem el hozzád. Édesapám elvesztése után nagy fájdalmat éreztem. Feleségem ajánlotta, hogy menjek el hozzád, mert rosszabb nem lehet. A harmadik találkozás után éreztem, hogy jobban vagyok lelkileg, és a családomban is többen észrevették a változást. A hatodik találkozásunkra már amiben tudtál segíteni, azt maximálisan megtetted, utána már rajtam volt a sor.

Csongor

Gyászfeldolgozás Módszer® Egyéni Program résztvevő

Eszterrel való beszélgetéseim során nagyon erős empátiát és elfogadást tapasztaltam meg, ami nagymértékben segített megnyílni és gyógyulni. Szívmelengető érzés volt vele beszélgetni mert végig teljes figyelemmel hallgatott. Rávilágított az erősségeimre, hozzáértő szaktudással egészítette ki és tette érthetővé a bennem zajló folyamatokat. Szívből ajánlom mindenkinek akinek segítségre van szüksége.

Anna

személyközpontú segítő beszélgetés résztvevő

Hihetetlenül jó érzés volt megtapasztalni a támogató csoport, közösség erejét és szeretetét. A személyiségfejlődésemet egy teljesen új szemszögből láthattam, tapasztalhattam meg. A mozgáson és az alkotáson keresztül igazán befelé figyelhettem, így rengeteg kérdésre kaptam meg a választ. Kapcsolódásokon keresztül pedig mások tükröztek vissza, így itt is más perspektívából éltem át a fejlődésemet.

Azoknak ajánlom, akik kicsit szeretnének igazán minőségi időt eltölteni magukkal, és akik szeretnék megtapasztalni a csoportban gyógyulás és fejlődés igazi erejét.

Lili

táncterápiás csoport résztvevő

Ez volt az első önismereti csoportom, és itt megtapasztalhatjátok, milyen kicsit hordozni egymást. Amiben gyenge vagyok, abban a másik megerősített, amiben tudtam, én támogattam a többieket. Nincs elvárás, csak cél, amit magadnak állítasz fel. Olyan mélységekig el lehet jutni az alkotáson, mozgáson, táncon keresztül önmagadhoz, ami függővé tesz, minden órán részt fogsz venni. Ez az egyik legmagasabb szintű törődés, amit nyújthatsz saját magad számára.

Réka

táncterápiás csoport résztvevő

Életem első önismereti csoportja volt. Sokszor mondják, hogy az első élmény, benyomás meghatározó, nekem ez most nagyon pozitív volt.

Nagyon sok lehetőséget jelentett számomra: más megközelítésre, más reakcióra inspirált önmagammal, a többiekkel, egyáltalán a kialakult közösséggel kapcsolatban. Voltak nagyon nehéz szakaszok, de hálás vagyok, hogy ezeket egy számomra biztonságos környezetben élhettem meg.

A legnagyobb érték számomra amit itt kaptam, hogy sokkal megengedőbb vagyok önmagammal szemben, ez ad egy nyugalmat és többletenergiát.

Katicabogár

táncterápiás csoport résztvevő

Szeretem a zenét és a mozgást, illetve ahogyan kifejezheted önmagam vele. Nem vagyok táncos. Viszont Eszter vezetésével mégis néha meglepő, amit kihozunk egymásból a foglalkozása alatt. Nem csak a megkönnyebbülés, felismerés vagy…
Na ezt a vagy…, ezt a plusz valamit, így nem tudom leírni. Láttam másokon is és átéltem. Csak ajánlani tudom. Próbáld ki! Tapasztald meg!
Megéri.

Antal

táncterápiás csoport résztvevő

Eszter és csoportvezető társa nagyon profik, végig segítettek önmagam megismerésében. Teljes szívemből ajánlom mindenkinek, aki úgy érzi, hogy el van veszve a babatervezés viszontagságaiban (többszörös vetélés után). 

Zoé

nehezített teherbe esést támogató női csoport résztvevő

Minden nőnek alanyi jogon részt kellene vennie egy ilyen foglalkozáson. Röviden: biztonság, megértés, támogatás, profi vezetés.

Nóra

nehezített teherbe esést támogató női csoport résztvevő

Tiszta szívvel ajánlom azoknak, akik szeretnének jobban elmerülni önmaguk megismerésében. Érdekes utazás, amelynek a végén egy új látásmóddal gazdagodtam. Hálásan köszönöm!

Betti

nehezített teherbe esést támogató női csoport résztvevő

Minden nőnek tiszta szívemből ajánlom ezt a csoportot, aki ebben a helyzetben van. Nagyon sokat adott nekem, és lelkileg segített megerősödni. Szuper volt, sajnálom, hogy vége lett!

Zsanett

nehezített teherbe esést támogató női csoport résztvevő

Kapcsolatfelvétel