Miben segíthetek?

Köszöntelek!

Mezey Eszter vagyok, Szegeden élek férjemmel és kislányunkkal. Megosztok magamról néhány fontos, személyes infót ahhoz, hogy el tudd dönteni, velem szeretnél-e dolgozni azokon a területeken, amelyeken tevékenykedem személyesen vagy online.  

Sajtómegjelenés:

Szeged.hu: Gyerekelőadás felnőtteknek – A szemüveges szirén – a bábszínház kultúranapi estje után az igazgató egy gyászfeldolgozás-specialistával beszélget

Telex: Nem lehet rosszul gyászolni, és ez a karácsonyra is érvényes
Szegeder: Nem lehet rosszul gyászolni, és ez a karácsonyra is érvényes

Gyászfeldolgozás

A múltban több olyan veszteség ért, amely a Gyászfeldolgozás Módszer® felé terelte a figyelmemet: fel kellett dolgoznom halálesetet a családban, munkahelyem elveszítését és kislányunk fogantatásáért is erőteljesen küzdöttünk, túltéve magunkat több év sikertelen próbálkozáson. Magamnak lelkileg is kárt okozva testi tüneteim lettek. A Gyászfeldolgozás Módszer® elvégzése után új szemmel láttam rá mindazokra a dolgokra, amelyek fájdalmat okoztak, és az önsegítő cselekvésprogram elvégzése jelentős átalakulást hozott az életemben. A testi tüneteimmel is meg tudtam küzdeni, képes lettem visszavenni az irányítást, új életerőre kaptam. Magam sem gondoltam volna, hogy ekkora szükségem volt erre a felszabadulásra! Ezt a módszert sajátélményben is megtapasztalva specialistaként tudok segíteni a megélt veszteségek feldolgozásában.

Mentálhigiénés segítő szakember

Az élethosszig tartó tanulás elvét vallom, jelenleg mentálhigiénés szakembernek tanulok a Szegedi Tudományegyetemen. Ennek keretében gyakorló segítő beszélgetéseket vezetek, és mentálhigiénés projektmunkában veszek részt. Jelenleg egy önismereti-öngondoskodó, lelki támogató csoportot vezetek csoporttársammal olyan nőknek, asszonyoknak és lányoknak, akik számára nehezített a teherbe esés. 

Táncterápia és művészetterápia

A gyászfeldolgozás mellett a tánc gyermekkorom óta szerves része az életemnek, kipróbáltam számtalan műfajt (jazzbalett, néptánc, hastánc, társastánc, salsa, argentin tangó és egyéb latin táncok). Hosszú útkeresés után, 2014-ben találtam rá az integrált kifejezés- és táncterápia (IKT) módszerére, amely összeköti a mozgást, az alkotást és az önismeretet. Szinte első találkozásra beleszerettem ebbe a módszerbe, amely nagyon sokat formált rajtam. Megéltem a koreográfiáktól mentes szabad mozgás önfeledtségét, és a csoport részeként sokféle emberi kapcsolódásom mintáját láttam viszont. Mindez lehetőséget adott arra, hogy magamon is változtassak.

A tánc- és művészetterápiás alkalmakon (résztvevőként vagy vezetőként is) gyakran megélem a flow élményét, vagyis amikor minden figyelmemet egy dologra, csak a jelenre összpontosítom, és teljes valómmal veszek részt az adott folyamatban. 2014-15-ben részt vettem egy kétéves önismereti-sajátélmény IKT csoportban, majd elvégeztem a csoportvezetői képzést is. A táncterápiás alkalmakon kizárólag személyesen tudlak fogadni.   

Képzések:

  • Mentálhigiénés segítő szakember (folyamatban) – SZTE-BTK
  • Haladó Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista – gyaszfeldolgozasmodszer.hu
  • Támasznyújtás pre- és perinatális veszteség esetén – Napfogyatkozás Egyesület
  • Integrált kifejezés- és táncterápiás csoportvezető – ikte.hu
  • Francia nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár – ELTE-BTK és ELTE-PPK
  • Egészségfejlesztő kortárssegítő-képzés – Kortárs Segítő Műhely Alapítvány

Elérhetőségeim: 
Mezey Eszter
+36 30 55 629 55
mezey.eszter@gmail.com
6721 Szeged, Juhász Gy. u. 36/A

 

Mezey Eszter tánc- és művészetterapeuta

Kapcsolatfelvétel