Az én történetem

Mezey Eszter vagyok, Szegeden élek férjemmel és kislányunkkal. Nyelvtanárként végeztem az ELTÉ-n. A tánc gyermekkorom óta szerves része az életemnek, kipróbáltam számtalan műfajt (jazzbalett, néptánc, hastánc, társastánc, salsa, argentin tangó és egyéb latin táncok). Hosszú útkeresés után, 2014-ben találtam rá az integrált kifejezés- és táncterápia (IKT) módszerére, amely összeköti a mozgást és az önismeretet. Szinte első találkozásra beleszerettem ebbe a módszerbe, amely nagyon sokat formált rajtam. Megéltem a koreográfiáktól mentes szabad mozgás önfeledtségét, és a csoport részeként sokféle emberi kapcsolódásom mintáját láttam viszont. Mindez lehetőséget adott arra, hogy magamon is változtassak.

A tánc- és művészetterápiás alkalmakon (résztvevőként vagy vezetőként is) gyakran megélem a flow élményét, vagyis amikor minden figyelmemet egy dologra, csak a jelenre összpontosítom, és teljes valómmal veszek részt az adott folyamatban. Többek között ez az élmény inspirálta a FlowArt Műhely elnevezést, honlapom domain címét is. 2014-15-ben részt vettem egy kétéves önismereti-sajátélmény IKT csoportban, majd elvégeztem a csoportvezetői képzést is.

A múltban több olyan veszteség ért, amely a Gyászfeldolgozás Módszer® felé terelte a figyelmemet. Magamnak lelkileg is kárt okozva testi tüneteim lettek. A gyászfeldolgozás módszer program elvégzése után új szemmel láttam rá arra az emberi kapcsolatra, amellyel dolgoztam, és jelentős átalakulást hozott az életemben. A testi tünetekkel is meg tudtam küzdeni, képes lettem visszavenni az irányítást, új életerőre kaptam. Magam sem gondoltam volna, hogy ekkora szükségem volt erre a felszabadulásra! Ezt a módszert sajátélményben is megtapasztalva specialistaként tudok segíteni a megélt veszteségek feldolgozásában.

Tudásomat folyamatosan gyarapítom: jelenleg mentálhigiénés segítő szakembernek tanulok a Szegedi Tudományegyetemen.

Végzettségeim, tapasztalatom:

  • mentálhigiénés segítő (folyamatban) – SZTE-BTK
  • Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista – gyaszfeldolgozasmodszer.hu
  • integrált kifejezés- és táncterápiás csoportvezető – ikte.hu
  • francia nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár – ELTE-BTK és ELTE-PPK
  • animátor szociális otthonban, kórházi beteglátogató – Marseille
  • Kortárs Segítő Műhely Alapítvány – Budapest

Elérhetőségeim: 
Mezey Eszter
+36 30 55 629 55
mezey.eszter@gmail.com
6721 Szeged, Juhász Gy. u. 36/A

 

Mezey Eszter tánc- és művészetterapeuta, gyászfeldolgozás

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesítést kapni a jövőben induló csoportokról, foglalkozásokról, kérlek, add meg az email címedet és keresztnevedet!

Hírlevél feliratkozás

Adatvédelem:

5 + 2 =